laserska epilacija

Šta je zapravo laserska epilacija?

Svakim danom nailazimo na nove beauty trendove koji se iz godine u godinu menjaju.
Ipak, ono što ostaje nepromenjivo jeste konstantna potreba da budemo negovane i – glatke.
Na što lakši, brži, bezboliniji način. Kako? Odgovor je jednostavan – laserska epilacija.

Šta je laserska epilacija?

Epilacija je nešto što svima zvuči poznato, ali uvek se nađu brojna pitanja u vezi sa istom. Ova neinvanzivna estetska procedura je, zapravo, vrlo jednostavna – a kako vreme prolazi, sve zastupljenija, sve lakša i sve dostupnija.

Epilacija se preporučuje apsolutno svima koji žele da se reše neželjenih dlačica – ženama i muškarcima; takođe, osobama sa izuzetno tamnim dlačicama, onima kojima urastanje dlaka stvara fleke i pravi brojne bolne probleme. Kod problema sa urastanjem dlačica ovakav metod je jedino trajno rešenje.

Da li je epilacija bezbolna?

Pomenuto pitanje je, sasvim logično, i jedno od najčešćih kada je reč o ovoj metodi. Odgovor je – da, laserska epilacija potpuno je bezbolna.

Kako izgleda sam proces?

Pre samog tretmana, stručnjak će vam postaviti sva neophodna pitanja. Neka od njih su – koliko vremena je prošlo otkad ste ste se poslednji put depilirali, bili izloženi suncu, itd… Uslov za primenu jeste da se nekoliko nedelja pred tretman isključivo brijete, nije dozvoljena nikakva druga metoda uklanjanja dlačica. Laser deluje na koren dlake uništavajući ga. Dakle, ovakvom vidu uklanjanja dlačica prethodi redovno brijanje.
Na osnovu vaše kože i tipa dlaka postavljaju se odgovarajući parametri. Dakle, pristup je individualan.
Mladeži se prekrivaju specijalnom olovkom s obzirom na to da laser deluje na pigment, a nakon toga, na regije koje se tretiraju nanosi se gel koji omogućava da laser nesmetano klizi po koži. Kada je priprema zavšena, laser kreće sa radom.
Još jedno često pitanje je – koliko dugo traje tretman? Odgovor je, u zavisnosti od količine regija na kojima se tretman izvodi. Tretman celog tela traje maksimum – sat i po vremena.
Takođe, klijente često interesuje da li se ova metoda može raditi na svetlim dlačicama, i tamnoj koži?
Odgovor je – apsolutno da – može se raditi na svim bojama dlačica (jedino je bitno da nisu potpuno sede) i na svim podlogama.

epilacija beograd

Koje se sve regije mogu tretirati?

Mogu se tretirati sve regije – lice, vrat, dekolte, kompletna intimna regija, pazuh; ali od presudne važnosti za uspeh tretmana jeste da prestanete da depilirate, već da dlačice isključivo brijete.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana varira od individue do individue, u zavisnosti od brojnih faktora kao što su jačina dlačica, tip kože klijenta itd… Ipak, preporuka stručnjaka je 6 tretmana; potrebno je preći nekoliko puta preko svake regije koja se tretira da bi učinak bio kompletan, a dlačice bespovratno nestale.

Šta još treba da znate?

Ono što je najbitnije – sunčanje se ne preporučuje dve nedelje pre i dve nedelje nakon tretmana.
Potrebno je sa koža bude čista, mirna, nedepilirana – pasivna.
Često pitanje je i koja je starosna granica, a odgovor je: donja starosna granica je kada se devojkama ustali ciklus.
Nakon tretmana možete nesmetano nastaviti sa uobičajenim životnim aktivnosti, možete ići u saunu, na bazen… samo je neophodno da se ne izlažete suncu.

Ovaj tretman ne preporučuje se jedino ukoliko imate vitiligo, upalne procese, i ukoliko ste u drugom stanju. Svakako, sve neophodne detalje obavezno proverite sa svojim doktorom.

Pre estetskog momenta, i zapravo – pre svega – najvažnije je zdravlje. Najbolja činjenica u vezi sa laserskom epilacijom jeste ta što je potpuno bezbedna, u svakom smislu, i što ni na koji način ne šteti zdravlju.

Efekat epilacije na konačan izgled

Na samom početku, dlačice rastu sporije, mnogo su ređe, mekše, nežnije.
Od zavisnosi od jačine, gustine i boje dlačica, efekat se kod nekih osoba vidi već posle prvog, drugog tretmana. U nekim slučajevima momentalno se vidi velika razlika.

Svakako, nakon šest tretmana, sasvim sigurno, definitivno ćete se osloboditi dlačica i trajno učiniti svoju kožu glatkom. Nakon toga, život postaje daleko lakši, a samopouzdanje raste.
Naravno, najbitnije je da se prepustite vrsnim profesionalcima i detaljno raspitate o kompletnoj proceduri pre početka svakog, pa tako i ovog tretmana.