Saznajte odmah koliko dugo cete ziveti Beauty Factor

ODMAH SAZNAJTE KOLIKO DUGO ĆETE ŽIVETI

Pozovite nas!

064/8810-765

Pišite nam!

beautyfactor49@gmail.com

Da li znate da što je veći obim struka, kraći je životni vek?!

Godinama unazad, lekari su koristili indeks telesne mase kako bi utvrdili kolika je izloženost riziku od pojave srčnih oboljenja i dijabetesa. Indeks telesne mase(BMI) se generalno koristi za klasifikaciju gojaznosti i može u nekoj meri biti indikator zdrastvenog stanja osobe. BMI predstavlja odnos težine izražene u kilogramima i kvadrata visine tela izražene u metrima. Međutim, metoda izračunavanja BMI je neprecizan metoda jer ne uzima u obzir razliku između masti i mišića, a mišići su znatno teži. Isto tako, njime se ne utvrdjuje raspodela masti u organizmu.

Saznajte odmah koliko dugo cete ziveti Beauty Factor

Zato su istraživači utvrdili bolji metod provere zdrastvenog stanja osobe, a to je mera obima struka.

Nagomilavanje masti u centripetalnoj oblasti (abdominalnoj regiji) povećava rizik od kardiovaskularnih oboljenja. U regiji stomaka dolazi do nagomilavanja potkožnih masti, koje se mogu rukom “uštipnuti”, i viscelarnih masti koje su masti duboko usadjene oko unutrašnjih organa, a nalaze se ispod mišićnog sloja i one se ne mogu jasno videti. Visceralna masnoća je upravo ta koja je odgovorna za pojavu rizika kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa tip 2, povišenog krvnog pritiska, pa čak i nekih vrsta kancera. Masti u predelu struka daleko negativnije utiču na organe kao što su jetra, srce i bubrezi, u odnosu na masne naslage koje se nagomilavaju na drugim regijama tela, u smislu povećanja kardiovaskularnih rizika.

Novija istraživanja pokazuju da obim struka treba da iznosi polovinu visine čoveka. To bi značilo da žena čija je visina 170 cm treba imati obim struk do 85 cm, a muškarac visok 190cm treba imati obim do 95 cm u cilju prevencije gore navedenih oboljenja.

Vaše je da izmerite obim struka tako što ćete merenje obaviti korišćenjem krojačkog metra u uspravnom položaju, bez uvlačenja stomaka i to u nivou kukova.

Popunite neophodne podatke, a mi ćemo Vam BESPLATNO proceniti da li vam preti rizik od pojave kardiovaskularnih oboljenja I kako da ih prevenirate na vreme.

Odgovorićemo Vam u najkraćem roku

Upišite vaš obim struka u cm
Upišite vašu visinu u CM
Upišite vašu težinu u KG
Upišite broj godina
broj

Pozovite nas!

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije - svakog dana u nedelji!

064/8810-765