Nega koze zimi Beauty Factor

Nega kože zimi: Kako i vi da izgledate poput holivudskih zvezda?

Pozovite nas!

064/8810-765

Pišite nam!

beautyfactor49@gmail.com

Decembar je mesec red carpet glow-a, a u našem studiju smo organizovali posebne akcije i popuste kako bi holivudski sjaj postao dostupan svima.

Koža je najveći ljudski organ u telu, kao i najveći organ imunološkog sistema. Kao takva zahteva posebnu negu. Klimatski faktori značajno utiču na zdravlje i izgled naše kože, pa je zato potrebno da joj obezbedimo adekvatnu negu tokom cele godine.

Nega koze zimi Beauty Factor

Vetar, hladnoća i mrazevi, koji su gotovo svakodnevnica zimske sezone dovode do isušivanja i dodatnih oštećenja kože koja se najviše reflektuju na koži lica, s obzirom da je ona najviše izložena ovim uticajima. Dodatni faktori koji ostvaruju negativan uticaj tokom zime jesu zagrejane prostorije, koje isušuju vazduh, a samim tim i našu kožu. Sve ovo dovodi do toga da koža lica gubi zdravu boju, blistavost i opada joj kvalitet.

Kako svaka dobra nega počinje dobrim čišćenjem tako je savet da se tokom zimskih meseci izbegava korišćenje proizvoda sa agresivnim deterdžentima, kao i tuširanje toplom vodom. Topla voda oštećuje spoljašnji barijerni sloj kože, što vodi dodatnom isušivanju kože a samim tim i mogućim iritacijama. Osim adekvatnog čišćenja, kako biste održali ten blistavim, a kožu zdravom tokom zime potrebno je raditi i odgovarajuće tretmane za kožu lica, kao i primeniti adekvatnu liniju proizvoda.

Klasični higijenski tretman

Preporuka dermatologa je da svake godine odradimo makar 4 profesionalna higijenska tretmana lica, i on spada u prvi i osnovni tretman lica koji neko treba uraditi.

Tretman duboke hidratacije

Jer je ključ zdrave i blistave kože hidratcija. Ovim hidratantno- hranjivim tretmanom se povećava protok vode u koži čime se obezbedjuje optimalan nivo hidratacije.

Ablativni tretman

Tretman koji podrazumeva otklanjanje površinskog izumrlog sloja kože. Da bi koža dobila svežinu i blistavost, moramo ukloniti sve odumrle ćelije, a to se postiže odgovarajućim procedurama poput hemijskih pilinga, tretmanima voćnim kiselinama kao i pilinzima sa višestrukim dejstvom.

Tretman uklanjanja hiperpigmentacija

Zimski period je najpogodniji period za uklanjanje hiperpigmentacija, jer se izbegava negativan uticaj sunca i pogoršanje istih. Postoji nekoliko tipova lokalne terapije u cilju izbeljivanja kože i uklanjanja hiperpigmentacija, kao i vise vrsta, tretmana koje dovode do uklanjanja površnog sloja kože, a time i viška pigmenta iz površnih slojeva kože gde se najčešće pigment nalazi. U našem studiju, ukanjanje hiperpigmentacija sprovodi se kombinacijom lokalne terapije s odgovarajućim kremama i tretmanima hemijskog pilinga.

Moramo napomenuti da se odabir tretmana i protokol definiše prvenstveno u zavisnosti od tipa kože i stanja klijenta.

Ako želite više informacija o tome koji bi tretman vama najviše odgovarao i koji akcijski popust možete ostvariti kontaktirajte nas ODMAH na naše brojeve telefona, ili nam pišite na neku od društvenih mreža.

Pozovite nas!

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije - svakog dana u nedelji!

064/8810-765

Pišite nam!

Molimo Vas da popunite formular, i odgovorićemo Vam u najkraćem roku

broj
poruka