mezoterapija

Mezoterapija – najbrži put do blistave kože

Kada se pomene pojam mezoterapija, čini se da smo ga čuli previše puta, ipak – koliko zaista znamo i koliko smo obavešteni o pomenutoj proceduri? Nastavite da čitate i saznajte sve prednosti ovog procesa – koji pomaže čak i uklanjanje strija. Pored toga, neverovatno je delotvoran i kada je potrebno uklanjanje ožiljaka. Takođe, uklanjanje bora mezoterapijom popularnije je nego ikada. Uz tretman bora laserom vaša koža povratiće mladalački sjaj, biće zategnuta, glatka i svilenkasta na dodir. Kompletna mezoterapija lica podmladiće vas, nahraniti, osvežiti kožu i učiniti je lepšom, zdravom, sjajnijom. Za vibrantan i svež izgled, brzo i efikasno pobrinuće se DermaFrac.

Šta je, zapravo, mezoterapija?

Mezotrapija je medicincka tehnika apliciranja preparata koji na i ispod kože.
Poznata je od davnina – ranije se koristila za hroničan bol, dok danas nalazi primenu u estetici.
Mezoterapijom dolazi do ubrizgavanja koktela (prirodnih preparata) čiji se sastav određuje shodno individualnoj potrebi. Koktel zavisi i od godina i tipa kože i problema, a najčešće se u kožu ubrizgava miks vitamina, minerala, aminokiselina… Na taj način postiže se osveženje i bolji kvalitet kože, bolja cirkulacija, elastičnost i tonus kože. Svakako, ova terapija daje izvanredne i dugoročne rezultate.

Mezoterapiju je poželjno, i sasvim dovoljno raditi jednom u dve nedelje.
Ni sa jednim tretmanom ne treba preterivati, i naravno, neophodno je konsultovati se sa lekarom.

Dugoročno uklanjanje strija

Kada je reč o nezi lica, rezultati većine tretmana vidiljivi su već posle par dana. Kada je reč o procedurama koje se izvršavaju na telu, posebno u vezi sa strijama – potrebno je u proseku desetak tretmana za ozbiljnije, izrazito vidljive rezultate.

Ipak, ono što je najbitnije jeste dugotrajnost rezultata – nestanak strija je dugoročan.

Bezbolno i efikasno uklanjanje ožiljaka

Ožiljci i njihovo uklanjanje su delikatna i kompleksna tema – različite metode donose različite rezultate. Svakako, najefikasnije i najbezbolnije jeste uklanjanje ožiljaka laserom koje spada u najbržu, najsavremeniju, najefektivniju metodu. Svakako, pre svakog pa i ovog zahvata neophodno je porazgovarati sa stručnim licem, poslušati savet dermatologa i videti šta je najbolje rešenje.

Uklanjanje bora i tretman bora laserom – magija može da počne

Kada se pomenu bore, jedno od prvih pitanja jeste – da li je tretman uklanjanja istih jednako preporučljiv muškarcima kao i ženama? Odgovor je – apsolutno da. Svako ko želi podmlađeni, jedriji izgled, bez bojazni i sa uživanjem može, i treba da se podvrgne tretmanu uklanjanja bora laserom. Uklanjanje bora je neoperativna tehnila podmlađivanja lica – bezbolna, brza, dugoročna. Zahvaljujući najsavremenijem laseru, epiderm se regeneriše a koža zateže. Bore su uspešno uklonjene a koži vraćeni tonus i elastičnost.

Još jedno od čestih pitanja jeste – da li je ikada rano, tj. kasno za ovakav tretman? Nema pravila, svakako nikada nije kasno, a kada je reč o donjoj granici – ona može biti pri pojavi prvih, takozvanih finih, mladih borica. Sa druge strane, kod starijih mogu se primeniti ozbiljniji anti-age tretmani koji se baziraju, pre svega, na ukljanjanju bora, a zatim sledi trajno održavanje lica.

mezoterapija lica

Da li mezoterapija lica boli?

Put do zdrave, potpuno oporavljene i trajno negovane kože počinje mezoterapijom. Ovim putem, dobićete sve neophodne vitamine koji nedostaju, a neophodni su vašoj koži.

Kao i svaki zahvat, svaka beauty procedura – tako je i mezoterapija individualna stvar. Pre same procedure popričajte sa stručnjakom i dobro se raspitajte o savršenom tretmanu prilagođenom sebi. Kada je reč o bolu, prag na bol takođe je individualna stvar; ipak, mezoterapija nije bolna procedura. Osećaj koji možete imati tokom tretmana svakako se ne može klasifikovati kao bol, već blago peckanje, i to ne uvek – već u zavisnosti od regije koja se tretira.
Takođe, sama proceduta i bezbolnost iste zavise i od veštine lekara, stručnosi, spretnosti, ali i samog koktela koji se ubrizgava.

DermaFrac tretman – rešenje za sve

Kada je tema podmlađivanje kože i tretman uz koji se postižu odmah vidljivi rezultati bez bola i bez perioda oporavka, na scenu stupa DermaFrac. Ovim tretmanom postižu se fenomenalni rezultati kada je reč o aknama, suženju proširenih pora, uklanjanju užiljaka od akni, tretmanu strija, tretmanu bora, uklanjanju prvih znakova starenja kože, uklanjanju hiperpigmentacija.

Na koji način funkcioniše tretman? Precizno kontrolisan aplikator sadrži glavu u vidu rolera sa mikro iglicama i ketridž sa odgovarajućim serumom, dok je aplikator povezan sa vakuumskim sistemom koji nežno dovodi kožu u kontakt sa stotinama iglica koje bezbolno penetritaraju u kožu – od epidermisa sve do papilarnog dermisa. Mikrokanali koji na taj način nastaju u koži, ponašaju se kao putevi isporuke seruma sve do ciljnih mesta u dermisu. Kada je reč o dubini iglica – ona je pažljivo odabrana, tako da su nastali kanali tačno ispod dermalno-epidermalne spojnice, i tačno iznad kapilara nervnig završetaka. Na taj način, postiže se bezbolnost procedure i izbegava krvarenje, stoga se primena DermaFrac tretmana preporučuje čak i kod osetljive kože.