Izračunajte BMI koja je vaša idealna težina Beauty Factor

Izračunajte BMI-koja je vaša idealna težina?

Pozovite nas!

064/8810-765

Pišite nam!

beautyfactor49@gmail.com

Da li imate momente kada stanete ispred ogledala i zapitate se da li je to što vidite vaša idealna linija, ili treba uključiti neke korektivne mere da dostignete istu? Možda imate višak kilograma, a možda ste pak neuhranjeni?Kako odrediti koliko tačno odstupate od savršenog izgleda?

Odgovor se krije u izračunavanju Indeksa telesne mase (BMI). Ali Vam prvo moramo objasniti što je to uopste BMI i zašto je bitno njegovo računanje. Još moramo naglasiti da je izračunavanje BMI samo okvirna metoda i da ne može biti procenitelj stvarnog zdrastvenog stanja osobe.

Indeks telesne mase (BMI) predstavlja odnos težine izražene u kilogramima i kvadrata visine tela izražene u metrima.

BMI=(telesna masa u kilogramima)/(visina u metrima)2.

Izračunajte BMI koja je vaša idealna težina Beauty Factor

Pored telesne težine i visine, parametri koji se razmatraju su pol i godine starosti. Samim time nakon dobijenih informacija o vrednosti izračunatog BMI-a, vaših godina i pola, kalkulator indeksa telesne mase vam daje podatke o tome da li je vaša težina idealna ili ne. Osim što ćete putem BMI klasifikacije saznati da li Vaša težina normalna, dobićete i podatke o tome da li se približavate smanjenoj tj. prekomernoj telesnoj težini. Sve dobijene vrednosti koje odstupaju mnogo od normalnih vrednosti mogu uticati loše na vaše zdrastveno stanje. Procenjeni BMI je indikator toga da li treba da smanjite, ili povećate težinu kako bi se približili idealnim vrednostima i smanjili rizik nastanka zdrastvenog problema.

Idealna telesna težina kod žena se kreće u rasponu 19.2- 25.8, dok je kod muškaraca ta granica malo pomerena i kreće se u rasponu 20.8-26.4.

Ukoliko se prilikom odredjivanja BMI nađete u ovim graničnim vrednostima, to je pokazatelj toga da su vasa težina i visina usklađene, kao i da vasa težina ne ugrožava vaše zdrastveno stanje. Pravilno izbalansirana ishrana i fizička aktivnost će vam pomoći u održavanju idealne težine. Sa druge strane, uprkos vašem normalnom BMI možete imati problema sa lošom preraspodelom masti na regijama na kojima smatrate da ih ne treba biti, tj. gde ih treba biti manje. Ako se osecate bas tako, prepustite se našem stručnom timu i mi ćemo se istinski izaći u susret vašim željama i prohtevima. Osim tima profesionalaca na raspolaganju su vam laseri i aparati proizvedeni od strane vodećih lidera u polju primene lasera u oblasti estetike i dermatologije.

Smanjena telesna težina kod žena je BMI vrednost ispod 19, a kod muškaraca ispod 20. Smanjena telesna težina može ozbiljno narušiti zdrastveno stanje, zato ukoliko je to vaš slučaj savetujemo vam da odete kod doktora i vodite računa o zdravoj ishrani.

Prekomerna telesna težina se deli u tri kategorije:

Prekomerna telesna težina

BMI kod žena je u rasponu između 24 i 30, kod muškaraca u rasponu između 25 i 30

Gojaznost

BMI kod žena i muškaraca je između 30 i 40

Morbidna gojaznost

BMI je kod žena i muškaraca preko 40

Važna napomena je da kada se BMI indeks nalazi u kategoriji prekomerne težine, to ne mora odmah značiti da je visok procenat telesnih masti u organizmu, jer se često ovaj slučaj javlja kod osoba koje se intezivno bave sportom i vežbanjem, pa samim tim imaju visok procenat mišićne mase. BMI kalkulator ne uzima u obzir razliku između masti i mišića. Trebate znati da 1kg masti zauzima 4x veću zapreminu od1kg mišića, što znači da su masti daleko rastresitije u obimu. Zbog ovog nedostatka BMI metode, u našem studiju koristimo i specijalno dizajniranu vagu koja osim kalkulacije BMI, daje i podatke o procentu masti, mišića i vode u organizmu.

Kako biste najbolje spoznali o kakvoj vrsti prekomerne težine se radi, naš predlog je to da dodjete kod nas na besplatne konsultacije, gde cemo vam, pomoću odnosa masti, misića i vode u telu tačno definisati stanje. Nakon dobijenih podataka ćemo moći tačno definisati cilj i odrediti protokolkoji vama najbolje odgovara. Fokus nije samo na skidanju kilograma, vec na smanjenju procenata masti, a tu nam je kaonajbolje merilo uspeha krojački metar.

Vaše je da nas posetite, a naše da brinemo ovašem zdravlju i lepoti!

Popunite neophodne podatke, a mi ćemo Vam BESPLATNO izračunati BMI i odrediti kategoriju kojoj pripadate

Molimo Vas da popunite formular, i odgovorićemo Vam u najkraćem roku

Upišite vašu težinu u KG
Upišite vašu visinu u CM
Upišite broj godina
broj

Pozovite nas!

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije - svakog dana u nedelji!

064/8810-765